Magic Vibe

magic vibe

Trainen door gebruik te maken van de rek reflex

De trilling veroorzaakt een rek waardoor de spier hard gaat ontspannen. De reflex is onbewust (automatisch), in principe onvermoeibaar en vindt plaats afhankelijk van de ingestelde frequentie 30-60 maal per seconde. Hierdoor gaat de spier hard aanspannen, de spier wordt door de reflex geholpen met aanspannen waardoor de oefening makkelijker wordt. Dit is de basis van vibratietraining.

Effecten vibratietraing

Toepassingsgebieden van de Magic Vibe

Sport algemeen

magic vibe

Vrijwel alle positieve effecten van regelmatig bewegen, ondervindt men door te trainen op de Magic Vibe. Voor hen die trainen op de Magic Vibe combineren met fitness of andere vormen van sport, geldt dat de Magic Vibe training als katalysator werkt voor het trainigsresultaat.

Sport specifiek

Met name de witte, explosieve spierweefsels worden getraind op de Magic Vibe. Naarmate de spieren meer gebruikt worden in een bepaalde tak van sport ( bij sprinten, springen, stoten, gooien etc ) zal het resultaat van de Magic Vibe traing spectaculairder zijn. Door de verhoogde afgifte van hersenhormonen ten gevolge van trainen op de Magic Vibe, is het effect bij duursporters eveneens aanzienlijk. Zo zorgt de verhoogde afgifte van HGH ( Human Growth Hormone ) voor het snellere herstel van rode vezels. Tevens zullen het acceleratievermogen en de eindsprint van de duursporter verbeteren.

Cosmetische aspecten

De Lymfedrainage en de doorbloeding ( versterking van het callogeen ) plus de afgifte van o.a. HGH ( Human Growth Hormone ) draagt bij aan de bestreiding van cellulitus. Ook vind er aanzienlijke vetreductie plaats. Het resultaat, ( het lijkt wel een waspoeder reclame ) in overtuigend te noemen en zeer zichtbaar op de voor de dames vervelende plaatsen ( benen en heupen ). Er moet, om positieve resultaat te behalen, tenminste 3x per week op de Magic Vibe worden getraind.

Revitalisatie

Spectaculaire resultaten worden geboekt bij ouderen die gebruik maken van de Magic Vibe. De verhoogde afgifte van testosteron, HGH, IGF-1, maar zeker ook de verhoogde afgifte van serotine ( gelukshormoon ) en neurotrofine, die de hersenen stimuleren, zijn daar debet aan. Naast de verbetering van doorbloeding, de soierversteviging en toename van lenigheid gaat het tevens osteoporose tegen.

Hoe kan er getraind worden op de Magic Vibe?

Statisch trainen

magic vibe

Triltraining in één lengte positie van de spier. U neemt een bepaalde houding aan op de Magic Vibe en blijft in de positie staan of liggen. Verzwaring van de training is mogelijk door meer rek op de spier te brengen, door bijvoorbeeld de hoek in het betrokken gewricht te verkleinen, waardoor de spier nog harder wordt aangespannen.

Dynamisch trainen

De oefeningen worden soepel en ritmisch op de Magic Vibe uitgevoerd. Alle oefeningen die op de grond uitgevoerd kunnen worden kunnen ook op de Magic Vibe uitgevoerd worden; dus alle spieroefeningen kunnen getraind worden.

Trainings opbouw

Voor optimaal effect traint men 2 tot 3 maal per week 12 minuten.

1ste week statisch trainen op 40Hz / 40 sec
2 de week statisch trainen op 50 HZ / 50 sec
3 de week statisch trainen op 60 HZ / 50 sec

Hierna kunt u ( niet noodzakelijk ) overgaan op dynamisch trainen.
Let op! De oefeningen die u dynamisch wilt gaan uitvoeren moet u rustig opbouwen. Dus niet meteen hele grote bewegingen maken. De oefeningen moeten langzaam en soepel uitgevoerd worden.

Abonneer je op ons nieuws

Seniorenfitness Indoor cycling Cardio fitness